marți, 9 aprilie 2019

Oamenii...


Oamenii sunt cărți pe care nu le poți citi după copertă. Pe unii nu ajungi să-i înțelegi nici măcar după ce le-ai citit conținutul sau dacă i-ai înțeles – conținutul acestora te-a dezamăgit. Pe alții îi înțelegi de la prima pagină, iar lectura este una care îți înmiresmează sufletul.

Unii oameni sunt drumuri care nu duc nicăieri. Drumuri pe care mergi și obosești: totul e rece și sumbru. Alții sunt cărări care duc spre ieșirea din labirintul în care deseori ne aruncă viața. Ei vin ca o scăpare și ajung să ne îndrepte în direcția corectă.

Unii oameni sunt corăbii pe mare care ne salvează de furtuni, iar alții sunt însăși furtuna care ne tulbură marea și ne aruncă în brațele disperării.

Unii oameni sunt copacii la umbra cărora ne odihnim în zilele toride, iar alții sunt cei care ne privează de căldură și lumină în zilele posomorâte.

Unii oameni sunt păsări călătoare care ne părăsesc atunci când se face frig, când începe să plouă, când vine greul și până și cerul pare că se prabușește pe pământ, iar alții sunt păsări care rămân și iarna, suportând frigul alături de noi, devenind chiar și cuibul unde ne-am putea încălzi.

Unii oameni sunt gări de așteptare: pustii, lungi și mereu friguroase. Gări în care mereu se așteaptă, însă zadarnice-s toate așteptările, căci niciodată nu sosește nimeni. Golul se păstrează în permanență, iar alții sunt gări de sosire. Gări în care se râde, se bucură, se regăsesc suflete, gări în care pătrunde lumină.

Unii oameni sunt doar cuvinte, promisiuni și jurăminte. Toate despre iubire, susținere și prezență permanentă, însă lipsite de fapte care să le confirme. Alții vorbesc doar prin fapte, iar cuvintele rămân dosite undeva…

Unii oameni sunt doar case în care poți să vii, alții sunt și cămine care te așteaptă.

Unii oameni sunt ploi permanente cu stropi mărunți și reci, iar alții sunt razele de soare care pătrund chiar și printr-un geam umbrit de tristețe.

Unii oameni sunt spini. Alții pot fi și flori. 

Unii oameni sunt simpli trecători. Simpli actori. Simpli pasageri. Încercări. Experiențe. Lecții. Iar alții…binecuvântări, mângâieri, minuni, Îngeri…


Marinela Lungu
09.04.2019

Un comentariu: