marți, 14 februarie 2017

Dragostea se trăiește doar o zi pe an?

Ziua Îndrăgostiților – frumos prilej de a sărbători dragostea! Dar, oare, dragostea are nevoie doar de o zi pentru a fi sărbătorită? Oare e nevoie de o anumită zi pentru a ne aminti de persoana iubită, pentru a o surprinde plăcut, pentru a-i aminti cât o iubim, cât o prețuim? Oare e nevoie de o zi singură zi pe an, în care peste tot să se facă declarații de dragoste, să se cânte despre dragoste, să se scrie despre dragoste?  Nu!

     Dragostea se întâmplă în fiecare zi. Soarele nu uită să răsară și să apună. Timpul nu uită să treacă. Viața nu uită să continue. În aceeași măsură, noi nu trebuie să uităm să iubim, nu trebuie să amânăm iubirea pe mai târziu sau s-o considerăm mai puțin importantă decât alte treburi ce țin de rutină. Întotdeauna avem timp pentru toate, mai puțin – pentru ceea ce este cu adevărat important.

     Dragostea nu se demonstrează pe 14 februarie printr-o cină romantică, o felicitare, un buchet de flori sau orice alt cadou. A iubi nu înseamnă a trâmbița sentimentele și a le afișa public, doar pentru a demonstra lumii că iubești și că sărbătorești iubirea. Cu adevărat, iubirea adevărată nu are nevoie de demonstrații. Ea doar se manifestă într-un mod tăcut și modest. Ea nu are nevoie de strigăte, ea nu are nevoie să fie auzită de lume, căci cel mai bine, ea se simte în liniștea dintre ei doi, între cele două priviri înflăcărate, între cei patru ochi care se privesc cu dor...

     Iubirea presupune răbdare, sinceritate și dăruire. Nu are nevoie de locuri luxoase pentru a fi simțită. Ea, prin modestia ei, se mulțumește cu ceea ce este simplu și natural, căci prin însăși complexitatea sa, ea suplinește orice altă lipsă. De aceea, pentru a trăi iubirea, nu e nevoie să căutăm restaurante luxoase, hoteluri prestigioase sau cadouri scumpe, căci iubirea nu pentru asta există și nici nu cere nimic material. Ea necesită liniște și singurătate, adică – timp doar pentru ei, departe de lume, de gălăgie, de tot ce înseamnă exterior, pentru că iubirea vine din interior și tot de acolo izvorăsc cele mai frumoase daruri.

     Iubirea se manifestă în timp. Ea nu pleacă când dă de greu. Ea nu fuge când cel de alături este îngenuncheat. Ea nu se eschivează de probleme.  Ea, dintre toate, alege să rămână, să ajute, să dăinuiască. Ea, dintre toate, alege să mângâie, să sărute, să aline. Ea, dintre toate, alege să lupte, să spere, să creadă. Ea, dintre toate, alege să fie!


     Iubiți-vă frumos! Iubiți-vă modest! Iubiți-vă fără demonstrații! Iubiți-vă sincer! Iubiți-vă în fiecare zi!

Marinela Lungu
14.02.2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu