miercuri, 25 decembrie 2019

Crăciunul înseamnă lumină!

Crăciunul înseamnă bucurie. Din cea mai pură, mai caldă, mai cerească!
Crăciunul înseamnă revederea cu cei dragi. Momentele în care cu toți redevenim copii, căutăm prin buzunarele inimii amintiri, și odată cu ele - fericirea autentică!
Crăciunul înseamnă colinde. Cântecele care fac sufletele să tresalte de emoție, cântecele care ne (re)amintesc cine suntem, de unde veni
m și încotro ne îndreptăm.
Crăciunul înseamnă un brad împodobit nu doar cu jucării, ci și cu bucuria inimii.
Crăciunul înseamnă miros de mandarine, cozonaci și bucate alese pregătite de către mama, bunica care ne așteaptă, care ne întâmpină cu lacrimi în ochi și bucuria în inimi.
Crăciunul înseamnă să fii bun nu doar o zi în an, pentru că bunătatea e mai mult decât o calitate: e un fel de a fi. Cel mai frumos, cel mai curat. Atunci când ești bun, îți faci propriul Crăciun zi de zi.
Crăciunul înseamnă să ierți. Să lași toate neplăcerile, toate durerile și dezamăgirile în urmă. Să-i ierți pe cei ce ți-au greșit cu toată făptura, nu doar cu jumătate de cuvânt, pentru că iertarea, ca și iubirea, nu acceptă jumătăți de măsură.
Crăciunul înseamnă liniște sufletească. Să lași toți norii, toate furtunile să se risipească în depărtări. Să chemi soarele, să usuci lacrimile, sî alungi durerea, să fii senin/ă!
Crăciunul înseamnă să ai gândul curat. Să-ți umpli mintea cu gânduri bune, să ai sufletul împăcat, să te simți împlinit, să lași regretele și ranchiuna în trecut.
Crăciunul înseamnă să fii alături de cei dragi, pentru că nimic nu-ți poate asigura o fericire mai trainică decât prezența familiei lângă tine. Adevărata sărbătoare nu poate fi departe de casă.
Crăciunul înseamnă să-L ai pe Dumnezeu în suflet. Să-I vorbești, să-I mulțumești, să-I ceri iertare. Să te apropii de El și să-ți dai seama că El e mereu lângă tine.
Crăciunul înseamnă împăcare. Să lași ura și vrajba în urmă. Să nu mai cauți în jur cine are vină, cine a greșit sau cine ți-a făcut rău. Să te împaci chiar și cu cei care nu vor să se împace cu tine.
Crăciunul înseamnă iubire. Să iubești cu sufletul deschis pe cei de lângă tine, să-i iubești așa cum merită și să le oferi atenție, căldură, timp! Să le umpli inimile de bucurie cu dragoste!
Crăciunul înseamnă Lumină. Lumina Sfântă a Nașterii Domnului, iar în ea intră toate celelalte: bucurie, împăcare, iertare, gând curat, împlinire, iubire. 
Crăciunul înseamnă lumină! Crăciunul înseamnă bucurie! Crăciunul înseamnă iubire!

"Și uneori, la focul mic,
Din casa lor sărmană
Iisus, înduioșat un pic,
Coboară din icoană..." (Adrian Păunescu)




Fiți senini! Fiți luminoși! Fiți iubitori!
Crăciun luminat! Sărbători frumoase!

Marinela Lungu
25.12.2019



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu