vineri, 6 noiembrie 2015

Despre ce iubire putem vorbi?

Despre ce iubire putem vorbi atunci cînd doi oameni au mai multe amintiri despre atunci cînd se loveau cu anumite cuvinte, decît despre atunci cînd se mîngîiau cu ele? Despre ce iubire putem vorbi atunci cînd s-au maltratat fizic și verbal? Despre ce iubire putem vorbi atunci cînd tot ceea ce făceau era să declanșeze o furtună în propria casă, iar victimele erau chiar ei?
Este oare posibil ca o femeie să mai iubească un bărbat care a consumat-o, a irosit-o, a rănit-o și a trădat-o? Este posibil ca un bărbat să iubească o femeie care l-a desconsiderat, l-a batjocorit, l-a umilit și l-a prezentat în fața lumii ca fiind un nimeni?
Este posibil ca asemenea oameni să se înjure toată ziua, iar în fața lumii să-și declare iubire? Este posibil ca femeia să-l bîrfească pe bărbat alături de tot felul de persoane, iar apoi să spună afirme că el este iubirea vieții ei? Este posibil ca bărbatul să-și bată femeia cu o cruzime inegalabilă, s-o înșele, s-o calce în picioare, iar apoi să spună că o iubește?
Eu nu să cred într-o asemenea iubire.  Eu refuz să cred că iubirea se manifestă prin violență, prin egoism, prin maltratare, prin înjosiri și umilințe. Eu nu cunosc așa iubire. Eu nu recunosc asemenea maniere de a-ți arăta iubirea față de omul drag.
Nu știu dacă să rîd sau să plîng atunci cînd cunosc oameni ce se scuipă, se înjosesc și se bîrfesc unul pe altul, iar apoi își declară iubire eternă. Mi-e milă de iubirea ce-o murdăresc atunci cînd pretind că între ei există într-adevăr acest sentiment.  Sunt conștientă că în orice relație există conflicte și neînțelegeri, dar atunci cînd există cu adevărat dragoste, există și soluționarea problemelor. Orice conflict poate fi ameliorat atunci cînd oamenii se ascultă, au răbdare și ajung la un numitor comun.  Atunci, doar atunci putem spune că ei se iubesc, pentru că mai întîi de toate se respectă.

Însă atunci cînd oamenii se iubesc declarativ pe site-uri de socializare, în public și-n fața celor cărora vor să le demonstreze ceva, ei nu se iubesc deloc. Iubirea adevărată nu trebuie inventată. Și nici să te prefaci că iubești nu e potrivit. Ori iubești, ori nu iubești. Eu nu cred în iubiri de ochii lumii. Știu că iubirea este un sentiment atît de pur, încît nu merită să fie întinat de către cei care caută să demonstreze celor din jurul lor  ceva ce nu simt...Asta e falsitate, iar o dragoste falsă este la fel de inutilă ca un om fals.

Marinela Lungu
06.11.2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu