joi, 23 aprilie 2020

Nevoia de lacrimi


Există lacrimi pe care le înghiţi în sinea ta fără să le dai frâu liber vreodată. Poate pentru că dor prea mult. Există lacrimi pe care ai dori să le îngropi în pământ, decât să le îngropi în suflet, căci datorită lor poate că pământul ar rodi ceva; în schimb, sufletul – s-ar usca de amărăciune. Există lacrimi ce-ţi rănesc adânc pereţii firavi ai inimii până când aceasta se rupe în mii de bucăţi. 

Există lacrimi care curg fără a întreba dacă e momentul potrivit şi altele care nu vor să curgă, chiar dacă simţi nevoia să plângi. Există lacrimi la fel de benefice precum ploaia: curăţă sufletul de păcate şi suferinţe adunate în timp, dar există şi lacrimi care sunt nocive și dăunătoare sufletului: ele îl înnegresc, îl fac mai vulnerabil, îl fac să sângereze. 

Există lacrimi care nu pot fi plânse, pentru că sunt prea grele şi mai există lacrimi care curg cu uşurinţă, pentru că sunt tămăduitoare. Există lacrimi care exprimă o emoţii dulci,iar altel – pline de amărăciune. Există lacrimi care mângâie, alină și ușurează, dar există şi lacrimi care împovărează, inima, o constrâng și o rănesc. Există lacrimi pe care le plângi şi simţi că sufletul se purifică, însă mai există şi lacrimi care ți-l împovărează cu regrete și dureri. Există lacrimi pe care le verşi atunci când îţi aminteşti de vremuri frumoase, dar mai există şi lacrimi care îţi amintesc de vremuri ce dor. Și mai există lacrimi care povestesc despre iubiri neîmplinite, uitate sau îngropate în timp…

Lacrimile sunt bucăţi din suflet ce se desprind de suflet şi cad pe obrazul umbrit de griji şi probleme. Avem nevoie de lacrimi, pentru că ele înseamnă pocăinţă, eliberare şi purificare. Există lacrimi de tot felul. Mai calde şi mai reci, mai benefice şi mai nocive, mai dureroase şi mai tămăduitoare. De orice soi, lacrimile au menirea să ne vindece. Sufletul lipsit de lacrimi este un ca un pustiu unde nu mai plouă și nu mai creşte nimic. E adevărat că lacrimile exprimă de cele mai multe ori durere; o durere tăinută, acută, sângeroasă, însă după ce lacrimile cad, sufletul devine mai ușor, mai curat, mai luminos.

Nu există suflet care să nu aibă nevoie de lumină. Prin urmare, nu există suflet care să nu aibă nevoie de lacrimi...


Marinela Lungu
23.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu