miercuri, 9 noiembrie 2016

De la o vreme

De la o vreme omul începe să se cam sature de toate. Îl obosesc până și cele mai banale activități. Nu mai găsește atâta farmec în ceea ce anterior îl fascina. Nu mai dă importanță unor lucruri pe care înainte le considera atât de necesare. Începe să-l obosească rutina, să-l irite anumiți oameni, anumite locuri, anumite activități. Și oricât de mult se luptă cu acest sentiment de antipatie, el crește și devine tot mai puternic. În schimb, scade acea goană după lucrurile neînsemnate. Nu mai vede atâta valoare în orice mărunțis. Găsește absurd ceea ce înainte i se părea încântător. Își urăște preocupările anterioare, energia risipită în van, timpul petrecut neconstructiv...

Regretă că i-a păsat prea mult de ceea ce nu i-a adus niciun folos și prea puțin de ceea ce i-ar fi adus adevărata împlinire. Regretă că s-a consumat zadarnic alături de oameni care l-au stors de puteri și i-au stins încet-încet vlaga. Regretă lacrimile ce le-a plâns pe drumul unde plecau unii, în loc să zâmbească pe cel care aveau să vină alții. Regretă că s-a târât doar de dragul celor care nu puteau să zboare. Regretă că, zi de zi a trebuit să învețe să supraviețuiească...când, de fapt, viața este despre a trăi cât mai frumos și demn!


De la o vreme, omul obosește să lupte cu morile de vânt, să alerge după ceea ce nu-i trebuie, să plângă după ceea ce nu-i aparține, să aștepte ceea ce nu va mai veni, să creadă în ceea ce nu va mai fi, să stea lângă cei care nu merită. El începe să-și dorească să simtă că viața îi pulsează clipe memorabile în suflet și că există acel ceva frumos pentru care merită să deschidă ochii dimineața. Atunci începe să se concentreze asupra ceea ce este al său: o vocație, un har, o dragoste. Începe să înțeleagă că nu mai are timp de așteptat și de pierdut, că șansa este unică, iar omul alături de care ar putea trăi cu adevărat este irepetabil!

Marinela Lungu
09.11.2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu