joi, 25 iunie 2015

Vine un moment cînd te trezeşti...


Vine un moment cînd te trezeşti ca dintr-un vis dulce într-o realitate amară. Te trezeşti şi brusc vezi lucrurile altfel. E ciudat şi totuşi firesc ca la un moment dat să ţi se schimbe punctul de vedere,să te schimbi,să gîndeşti altfel şi să faci anumite concluzii. Vine un moment cînd te trezeşti şi nu mai priveşi lumea cu aceeaşi ochi. Anumiţi oameni care ţi se păreau extraordinari,îi vezi pur şi simplu banali. Anumite glume care cîndva te binedispuneau,le găseşti ridicole şi te irită. Anumite cuvinte ce-ţi erau înşirate pe foaie şi care cîndva te alinau,te consolau şi te motivau,îţi par învechite,false şi auzite de mii de ori. Pur şi simplu nu le mai simţi ca înainte. Nu te mai ating,nu te mai emoţionează,nu te mai bucură,nu te mai impresionează. Îţi sună pur şi simplu…neautentice. Vine un moment cînd te trezeşti din amorţeală şi îţi dai seama că viaţa pe care o trăieşti nu e a ta şi că sentimentele ce te mistuie nu au ce căuta în sufletul tău. Vine un moment cînd simţi necesitatea să faci curat şi să cureţi praful ce ţi s-a aşezat în suflet. Vine un moment cînd pur şi simplu nu mai găseşti nimic în anumiţi oameni. Nu ţine de voinţă. Este ceva inevitabil,inexplicabil şi probabil firesc. E firesc să te trezeşti şi să termini de visat ceea ce trebuie să rămînă de domeniul visatului. E firesc să faci ordine în gînduri,în suflet şi în viaţă. E firesc să-ţi doreşti ceva mai bun şi să nu te mulţumeşti cu jumătăţi de măsură.
Sunt momente în care te trezeşti…şi nu vezi nici un motiv care te-a îndemnat să continui să visezi acel vis banal,lipsit de importanţă,care nu ţi-a adus nicio perspectivă. Sunt momente în care nu mai poţi să gîndeşti sau să simţi ca înainte. Sunt momente cînd nu mai vezi nimic ce te-ar putea lega de trecut.
Şi în acele momente…te simţi ciudat,pentru că lumea în care ai trăit pare a fi dispărută şi nu înţelegi de ce nu te-ai trezit mai devreme la realitate şi de ce te-ai ambiţionat să rămîi în continuare amorţit într-o lume străină sufletului tău.
Cînd vine momentul în care te trezeşti…simţi că se încheie o viaţă şi începe alta nouă…
Dar în viaţa nouă fii cu ochii deschişi...:)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu