marți, 19 mai 2015

Şi îngerii au demonii lor


Totul porneşte de la o melodie care se intersectează cu firele subţiri ale vieţii.


Viaţa are mai mereu momente de tensiune care îţi încarcă sufletul cu multe elemente negative. E o nelinişte totală între oameni. Ca un război în care nimeni nu are nimic de cîştigat. Tonuri răstite, vorbe aruncate în vînt şi acţiuni interprinse la nervi nu aduc niciodată o linişte interioară desăvîrştită. Astăzi liniştea este înghiţită de gălăgia care domină nu doar casele, ci şi sufletele oamenilor.

Toţi purtăm cu noi un colţ de rai şi unul de infern. Suntem divizaţi în două părţi. Suntem în două lumi. Ascultăm două voci. Dar acţionăm doar cu o parte. Deseori, cu cea negativă. Strigăm, rănim, nu realizăm că, de fapt, cuvintele sunt cele care pot omorî sau tămădui. Noi le folosim ca pe nişte săbii cu care ne apărăm sau ne justificăm fără a pune în calcul faptul că cineva rămîne rănit.


Viaţa ne stoarce ca pe un burete şi într-un final ne usucă. Dar noi ne uscăm înainte de vreme. Cu fapte, vorbe, iar uneori, chiar şi cu tăceri. Orgoliile rod din noi acea iubire faţă de semeni şi ne transformă în nişte crudităţi ce acţionează doar din instinct. Dar noi putem fi mai mult de atît, mai mult decît nişte maşinării controlate de interese meschine şi puteri false. Suntem oameni, cu otrava şi totodată leacul vindecării în noi. Cu îngeri şi demoni ce se luptă între ei. Cu vise şi deziluzii.


Rănim prea des, iar sîngele ce curge din cei răniti se transformă în nişte lacrimi pentru noi, ce care am rănit.
Nimeni nu cîştigă nimic în războiul dintre oameni. Este doar un cîmp de luptă sîngeros în care oamenii pierd din liniştea care este mai neputincioasă decît gălăgia.

Suntem mereu preocupaţi să răspundem vorbelor provocatoare, decît să le potolim. Suntem preocupaţi să ne răzbunăm în loc să iertăm. Suntem preocupaţi să ne evidenţiem orgoliile şi mîndria, decît să căutăm a fi mai modeşti. Căutăm mereu să punem sare pe rană şi să adăugăm lemne pe foc. Un foc ce ne mistuie pe toţi, cu piele, carne şi oase. Doar sufletul şi ce avem acolo poate supravieţui. Suntem încăpăţinaţi şi totodată naivi, pentru că lăsăm demonii să ne controleze îngerii şi nu invers.


Nu mai hrăniţi demonii cu gălăgie, tonuri răstite, vorbe negîndite şi sîngeroase. Lăsaţi-i flămînzi. Să strige ei, dar să fiţi surzi la strigătele lor. Lăsaţi-i să moară puţin cîte puţin. Şi renașteți îngerii!
Căci doar Divinitatea şi Frumosul poate renaşte...pentru totdeauna!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu