sâmbătă, 18 aprilie 2020

Gânduri înainte de Înviere...

Soarele apune. Ziua se sfârșește. În curând vom vesti Învierea Domnului. O sărbătoare cum nu se mai poate mai frumoasă, mai caldă, mai dulce. O sărbătoare cu suflet de copil. Nu în zadar primăvara înseamnă Renaștere, Înviere: natura renaște, iar noi, oamenii, sărbătorim Învierea Domnului.

Cine dintre noi nu e nerăbdător să guste din copturile cu miros de copilărie? Cine nu e nerăbdător să vadă ouă vopsite în culori primăvăratice? Cine nu e nerăbdător să primească Lumină? 

Sărbătoarea Învierii e o sărbătoare a sufletului, în care Frumosul se împletește cu Sacrul. Și doar atunci când simți și înțelegi aceste valori - trăiești din plin sărbătoarea. În orice circumstanțe, în orice loc, în orice împrejurimi. Pentru că Învierea e despre credință, despre sacrificiu, despre dragoste, despre Veșnicie.

Chiar dacă ne aflăm într-o perioadă cu adevărat dificilă, o perioadă care ne pune la încercare nu doar răbdarea, ci și încrederea în ziua de mâine și speranța în bine, sărbătoarea are același farmec, aceeași semnificație de aceeași maximă intensitate. Acest întuneric în care ne-am pomenit nu poate acoperi lumina atât de evidentă. Atunci când intri într-o peșteră pustie și tenebroasă, e suficient să aprinzi și cea mai simplă lumânare pentru a se face lumină. Așa e și în cazul nostru: lumina e în noi, în gândurile noastre, în ceea ce nutrim în suflet. Trebuie doar să scoatem lumina la suprafață, pentru că lumina se află în interior. Exteriorul e doar pentru a primi lumină.

Perioada în care ne aflăm plină de vești rele, temeri, nesiguranțe și lacrimi - NU poate fi mai influentă decât Bucuria Învierii. Verdele inundă aleile, copacii sunt în floare, primăvara își face simțită prezența, iar Ziua Învierii ar trebui să ne inunde și nouă sufletul cu bucurie, lumină, culoare, speranță. Nimic nu poate umbri frumusețea și autenticitatea acestei sărbători.

Umpleți-vă sufletul de viață, așa ca și atunci când erați copii și credeați negreșit în bine! Fiți pașnici! Fiți blajini! Fiți recunoscători! Fiți încrezători în Dumnezeu, iar minunea nu va întârzia să apară. Dragostea să vi se cuibărească în inimi și să dea numai roade frumoase!

Fiți senini, dragii mei!
Fiți așa cum ne vrea și Dumnezeu: cu inima curată, cu gândul senin și sufletul deschis pentru a primi lumină!

Fiți binecuvântați!

Marinela Lungu
18.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu