duminică, 31 mai 2020

Să scrii...


Să scrii înseamnă să te deschizi ca o carte, riscând să fii și în vizorul celor care nu simt bucuria de a citi, nu știu să citească cu sufletul și nici nu văd o valoare în carte. Să scrii înseamnă să-ți răscolești până și cele mai sensibile amintiri și să le readuci la viață. 

Să scrii înseamnă să atingi răni care poate încă dor sau sângerează. Să scrii înseamnă să trăiești mai multe vieți în paralel, într-un pas cu propriile personaje create. 

Să scrii înseamnă fii citit chiar și de oameni care nu empatizează cu tine, care nu sunt pe aceeași undă de sentimente și trăiri, care nu sunt emotivi, sensibili sau sufletiști. Să scrii înseamnă să intri într-un război în care poți fi nimicit, rănit sau chiar omorât, fără vreo garanție de câștig. Să scrii înseamnă să riști și să dai tot ce ai mai bun, mai frumos, mai drag lumii. Să scrii înseamnă să te dedici, să dăruiești chiar și celor care știu doar să primească, nu și să dăruiască. Să dăruiești chiar și celor care nu știu să prețuiască cele primite. Să dăruiești fără a aștepta nimic înapoi.

Să scrii nu implică nicio garanție că vei fi apreciat, răsplătit sau iubit. Ba dimpotrivă – poți fi urât, înjosit și umilit cu o ușurință incredibilă. Să scrii înseamnă să aștepți, să te rogi și să speri să nu primești noroi în schimbul florilor pe care le-ai sădit în fiecare cuvânt scris. Dar adesea poți primi înapoi nu doar noroi, ci și florile zdrobite.

Să scrii implică multă suferință, mult suflet, multe sacrificii, dar neapărat și bucurie, împlinire, satisfacție. Și chiar dacă riscurile sunt mari, scopurile pe care ți le pui atunci când scrii sunt cu mult mai mari!


Marinela Lungu
31.05.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu