vineri, 27 noiembrie 2015

O zi despre Oameni, cărți, muzică și visuri...

Lumea este mare, oameni sunt mulți, dar uneori nu prea găsim Oameni...
Și totuși, ce mare putere au Oamenii adevărați!

Ieri, 26.11.2015 s-a întîmplat ceva minunat. În incinta Liceului Teoretic Ion Creangă din or. Fălești(Republica Moldova) a avut loc un eveniment de excepție: întîlnirea cu scriitorul Aurelian Silvestru, prozator, fondator al Liceului "Prometeu", psiholog, pedagog, o enciclopedie nesfîrșită a învățăturii, un izvor nesecat de lumină. Discuția cu scriitorul a fost însoțită de un recital superb susținut de frumoasa interpretă Cezara.
Elevii au venit cu opinii despre roman, cu întrebări, iar scriitorul le-a răspuns nemijlocit, cu o bucurie în voce și privire. Fiecare răspuns era însoțit de către o parabolă cu tîlc, avînd menirea să stimuleze sufletele elevilor. Aurelian Silvestru a venit cu cea mai nouă carte "Cu gîndul la TINE", scrisă cu gîndul la tine, cititorule flămînd de afirmare...

Printre discuții, interpreta Cezara ne-a încîntat inimile cu renumitele piese de suflet Să nu mă lași, Tu să nu crezi, Întoarce-te la mine, Nu uita niciodată, Am devenit străini...
În sală se simțea căldură, lumină, în aer plutea o atmosferă de sărbătoare, o sărbătoare a inimilor sensibile. Cuvintele scriitorului Aurelian Silvestru au fost ca un balsam tămăduitor. În privirea sa i se citea bunătate și dragoste pentru scris, pentru carte, dar și pentru cei care-l citesc. Chipul îi reflecta bucurie. Alături de dumnealui am pierdut noțiunea timpului. E atît de frumos să trăiești în compania oamenilor sufletiști, să împărtășești cu ei toate trăirile și emoțiile. Cît de frumos este să citești. Cît de frumos este să cînți și să asculți muzică de calitate.

Orice în lumea asta are un preț, dar nu orice are și o valoare.  O carte bună, afirmă A.Silvestru nu merită a fi închisă, iar o carte proastă nu merită a fi deschisă.
Am să spun astfel și despre muzică.
Muzica de calitate are capacitatea de a vindeca un suflet. O piesă de valoare venită la pachet cu versuri profunde poate alina și încălzi inima ascultătorului.
Interpreta Cezara a încălzit sufletele prin cîntece interpretate duios și melodios. Aplauzele o însoțeau, iar scriitorul îi admira de asemenea talentul, remarcînd profunzimea versurilor din piese și sensibilitatea cu care le interpreta.  
O seară în care oamenii se redescoperă, se regăsesc , se adună și meditează asupra călătoriei noastre prin viață. Cei prezenți au fost încîntați de activitatea ce a adus multă căldură și lumină în suflete. Dar la fel de încîntați au rămas și invitații de onoare – scriitorul Aurelian Silvestru și interpreta Cezara.
Probabil toți am plecat mai bogați din punct de vedere spiritual, dar și pentru că am colecționat amintiri ce ne vor încălzi cînd frigul ne va cuprinde sufletele.

Cu adevărat norocoși sunt scriitorii, care la început de drum au parte de un îndrumător, iar eu sunt unul dintre acei norocoși. Am pășit în lumea literaturii, dar nu singură, avînd susținerea oamenilor dragi mie și a scriitorului meu model, Aurelian Silvestru, care-mi este sprijinitor și-mi va fi mereu.
Chiar ieri, în aceeași zi cu activitatea, dumnealui mi-a făcut o surpriză care m-a lăsat cu lacrimi în ochi: În săptămînalul Literatura și Arta a scris despre mine și a publicat un șir de fragmente din romanul meu. Nu mă pot simți altfel decît fericită și împlinită.
Dumnezeu ne dă o bucată de lut în palmă la naștere pentru a ne făuri fericirea. Noi suntem cei care alegem.O putem transforma într-un destin frumos, într-o fericire, într-o iubire. Dar cei mai mulți o transformă în cenușă sau în nimic... Acum am înțeles în ce mi-am transformat bucata mea de lut, pentru că am și simțit că mi-am făruit fericirea.
Importanți sunt oamenii din jurul nostru. Dacă reușim să-i alegem pe cei alături de care putem crește, am ales bine. Dacă simțim că mergem în direcția opusă, de datoria noastră este să analizăm și să facem curat în viață și-n inimă. Singurătatea e o boală a noastră, însă doar iubirea este leacul ce-o vindecă.
Iubirea este singura cetate în care merită să mori...dar și să trăiești. 

Articolul scris de Aurelian Silvestru în săptămînalul Literatura și Arta
despre mine, dar și cîteva fragmente din romanul meu.

La sfârșitul activității, scriitorul Aurelian Silvestru a împărțit autografe.Frumoasa interpretă Cezara.Marinela Lungu
27.11.2015

2 comentarii: