miercuri, 1 octombrie 2014

Prietenia noastraNe stim de cand e lumea.
Dar povestea noastra a inceput in gradinile bunicilor noastre,separate  printr-un simplu gard de lemn. Pe atunci,la cativa anisori nu stiu in ce mod ne intelegeam.,si ce intelegeam din joaca noastra,insa noi eram deja prietene. Si pe parcrusul discutiei dintre mamele noastre,conversam si noi intr-un mod mai diferit,dar conversam!
Apoi am inceput sa vorbim. Si astfel jocul nostru a avansat,devenind mult mai interesant. Niciodata nu ne plictiseam,pentru ca aveam mereu o noua ocupatie datorita imaginatiei noastre bogate! Am jucat toate jocurile posibile si am inventat tot felul de povesti,fara a realiza ca defapt,cea mai frumoasa poveste este povestea pe care o traiam si o traim noi!
Eram niste copii care imparteau aceleasi jucarii fara nici o teama si fara nici o restrictie. Ne petreceam ore-ntregi impreuna. Si ma repet,nu ne plictiseam!
Dar anii au trecut si circumstantele ne-au separate la 95 km distanta trupeasca si la 0 km distanta sufleteasca! Insa ceea ce nici timpul nu a reusit sa distruga a fost acel sentiment unic,acea legatura “incurabila” numita PRIETENIE! Ea a fost dintotdeauna prietena mea cea mai buna. Nu am cunoscut si nici nu voi cunoaste o alta Ana mai buna,mai calda,mai sufletista si mai intelegatoare. Stiu ca ea ma iubeste si ca ma accepta exact in modul in care sunt. Noi nu suntem surori gemene,dar avem suflete care ne leaga in cel mai direct mod!
Stiu ca exista multe povesti despre prietenie,insa niciuna nu seamana cu a noastra…
Nu o am mereu alaturi pentru a o imbratisa,pentru a-i vorbi,pentru a o vedea si pentru a imparti ganduri cu ea,dar o am permanent in suflet si asta nu se schimba !
Cu ea am petrecut atitea momente memorabile,incat mi-ar fi cu neputinta sa ma rezum prin a spune ca au fost frumoase…Nu au fost frumoase,nici superbe,nici geniale,au fost pur si simplu de nedescris!
Prietenii adevarati te inteleg si te ajuta,nu te lasa,nu te barfesc,nu te ignora,nu te uita…Ea ar fi avut toate motivele sa ma dea pe maina trecutul,si sa raman doar fetita micuta cu care se juca cand venea la bunici,pentru a nu se plictisi. Insa nu am fost doar o pierdere de timp,si nici un prieten temporar,nu am fost omul pe care l-a uitat o data cu inevitabila despartire. Ea m-a pastrat in suflet,si-a amintit intotdeauna ca exist eu,prietena sa.
Ca-n orice vieti de oameni pamantesti,au fost clipe in care lacrimile ne-au udat sufletele pana la cel mai mic coltisor,insa si atunci,am stat imbratisate,fie intr-o realitate,fie intr-un vis! Nimic nu se compara cu legatura noastra…Este povestea pe care as vrea s-o povestesc fiecarui copil si chiar adult. Imi amintesc fiecare cantec al nostru,fiecare joc,fiecare nascocire cu gust copilaresc. Vad toata ograda bunicilor din acea perioada si simt aroma copilariei…pluteste si acum,aici…
Mi-e dor de ea mereu! Nu cred ca vreun cadou ar putea recompensa toata dragostea si caldura pe care mi-a oferit-o,insa mi-as dori ca macar pentru o zi,sa mai fim copiii de atunci…adapostiti in castele construite de noi,cu papusile care ne ofereau fericirea completa si lumea…care era doar a noastra!
Cat de frumaoasa si fermecata poate fi o prietenie! Iti ofera atitea momente de intensitate maxima,incat cuvintele nu ar exprima nici cea mai mica parte din ele…Cand e vorba de trairi la nivel de suflet,e greu sa gasesti un mod pentru a le povesti. S-ar pierde din esenta,din magie,din frumusete…Ele raman acolo,asemeni unui cufar de comori. Acestea sunt adevaratele comori ale unui om: trairile sufletesti,care devin amintiri ce stralucesc ca stelele!
Astazi,prietena copilariei mele care va ramane mereu CEA MAI BUNA implineste 14 ani! Ce-i doresc? Tot binele din lume! De ce? Pentru ca il merita!
Ana,te iubesc! Nu vreau sa uiti asta niciodata! Pe noi ne uneste totul! Noi suntem totul in povestea noastra! Asta e “Partidul Nostru”,in frunte cu Ana-Maria Nistor si Marinela Lungu!
La multi ani!

-Pot sa te intreb ceva?
-Da!
-Mai sunt cea mai buna prietena a ta?
-Intotdeauna ai fost si intotdeauna vei fi.
-Eu sunt departe…poti avea o alta prietena mai buna…
-Dar nu o am…
-De ce?
-Pentru ca tu esti CEA MAI BUNA! Mai buna nu exista! Esti unica!
Cu fiecare imbratisare,capatam noi puteri pentru a infrunta obstacolele lumii reci...Un comentariu: